Pic

Interconnect

In opdracht van Interconnect maakte onze ontwerpafdeling een interieurconcept voor de 3e verdieping van het nieuwe datacenter in Eindhoven. De 3e verdieping bestaat uit klantwerkruimtes, vergaderruimtes en een demoruimte. Door het gebruik van glas lijken de ruimtes in elkaar over te vloeien en dringt het daglicht ook door tot in de kern van het pand. Om het gebruik van de harde materialen te compenseren heeft ‘Pelser’ in dit ontwerp gebruik gemaakt van akoestische materialen en producten van ‘Still Design’. Akoestische visuals, -wandpanelen en de akoestische plantenzuilen kleden de ruimtes aan en zorgen voor een aangenaam geluidsniveau in een transparante omgeving.

Na het ontwerp volgt de afstemming voor de realisatie. ‘Pelser’ heeft de turn-key realisatie voor z’n rekening genomen. Door de nauwe samenwerking tussen de opdrachtgever, de interieurarchitect en de projectleider is het concept overeind gebleven en zijn de praktische vraagstukken verwerkt in het ontwerp; Fingerprint readers op de deuren, de hoge plinten met geïntegreerde RVS stootrand, automatische gordijnen voor de demoruimte en fraaie akoestische visuals met beelden van het hart van het datacenter horen daarbij. Een goed functionerend datacenter met een unieke uitstraling!